Odjel za pedagogiju

Obavijesti

Posjet DV Srčeko

Posjet DV Srčeko

Studenti treće godine preddiplomskog studija su u sklopu kolegija Kurikulum predškolskog odgoja posjetili dječji vrtić Srčeko u Zagrebu koji radi prema Montessori programu. Studentice su imale priliku naučiti više o Montessori pedagogiji, istražiti značaj pripremljene okoline za djecu u dobi od 3 do 6 godina kao i individualno se upoznati sa Montessori materijalima.

Fotogalerija

Pročitaj više
Posjet DV Srčeko
Početna konferencija projekta "Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora"

Početna konferencija projekta "Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora"

 

U petak, 26. travnja s početkom u 12 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, na adresi Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2., održat će se početna konferencija projekta Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora.

Provedbi ovog projekta odobreno je financiranje u ukupnom iznosu od 3.999.250.25 kuna, od čega je 100% bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.1.1.03 „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

Riječ je o jednom u nizu projekata Sveučilišta u Zadru, koji će se realizirati u partnerskoj suradnji sa šest hrvatskih fakulteta i Središtem za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“. Radit će se na unaprjeđenju i razvoju programa za stjecanje nastavničkih kompetencija nastavnika općih predmeta, strukovnih nastavnika, instruktora letenja i mentora te pedagoga u Republici Hrvatskoj.

Projektni tim će kroz razdoblje od 30 mjeseci raditi na razvoju postupaka osiguravanja kvalitete u studijskim programima i programima cjeloživotnog učenja, unaprjeđenju modela projektne nastave, vježbaonica i mentoriranja kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja.

Nositelj ovog iznimno važnog projekta za visoko obrazovanje je Sveučilište u Zadru, a partneri su Ministarstvo obrane Republike Hrvatske – Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Filozofski fakultet u Splitu, Filozofski fakultet u Rijeci, Filozofski fakultet u Osijeku te Filozofski fakultet u Zagrebu.

Pročitaj više
Početna konferencija projekta "Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora"
First567810121314Last