Odjel za pedagogiju

Posjet Znanstvenoj knjižnici u Zadru

Nakon dvije godine prekida zbog epidemije izazvane koronavirusom u četvrtak, 29. travnja 2022. godine studenti prve godine preddiplomskog dvopredmetnog studija pedagogije u okviru kolegija Nacionalna povijest pedagogije nastavili su tradiciju posjeta Znanstvenoj knjižnici u Zadru. S radom Knjižnice su ih upoznale i kroz depoe, u kojima se čuva vrijedno blago po značaju fonda druge knjižnice u Hrvatskoj, provele su ih knjižničarke Željka Aleksić i Norma Miočić.

Obilazak je započeo posjetom i upoznavanjem sa sadržajem izložbe „I zadar je Marulićev“ postavljene u prizemlju knjižnice, koju je u sklopu obilježavanja Godine Marka Marulića priredila Znanstvena knjižnica u Zadru u suradnji s Državnim arhivom u Zadru, učenicima više zadarskih škola i drugim partnerima.

Zahvaljujemo Znanstvenoj knjižnici u Zadru što su nas ugostili, upoznali nas s vrijednom znanstvenom i kulturnom građom o kojoj se brinu te nam predstavili različite mogućnosti njenog korištenja tijekom studiranja i znanstvenoga razvoja.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji