Odjel za pedagogiju

Početna konferencija projekta ˝''ZadarZaDar'' na Sveučilištu u Zadru

U četvrtak 31. kolovoza 2017. s početkom u 10:00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je početna konferencija EU projekta “ZadarZaDar – Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika” (UP.03.2.1.02.0102).

Nositelj projekta je Osnovna škola Bartula Kašića u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Gradom Zadrom, Osnovnom školom Šimuna Kožičića Benje u Zadru, Osnovnom školom Zadarski otoci Zadar, Osnovnom školom Krune Krstića u Zadru te Osnovnom školom Sv. Filip i Jakov kao partnerima.

Svrha projekta je ojačati kapacitete zadarskih osnovnih škola za uspostavu sustava koji će omogućiti prepoznavanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i drugih oblika razvoja darovitih učenika te uspostavu suradničke platforme „Online centar Zadar za darovite” za podršku darovitim učenicima tijekom i nakon završetka projekta.

Vrijednost projekta (koji je 100% financiran EU sredstvima) je 973.127,32 kn, a trajanje od 28.6.2017. do 27.12.2018. godine.

Na konferenciji su bili predstavnici nositelja projekta i svih partnera. Konferencija je započela glazbenom točkom koju je izvela na glasoviru darovita učenica Petra Janković iz Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta iz Zadra. Skup su nakon toga pozdravile prorektorica za znanost i informacijsku infrastrukturu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ivanka Stričević i zamjenica gradonačelnika Grada Zadra Jagoda Surać. Potom su projekt predstavili ravnateljica Osnovne škole Bartula Kašića Katica Skukan, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić, pročelnik Odjela za pedagogiju, te koordinator i supervizor projekta prof. dr. sc. Igor Radeka sa Sveučilište u Zadru te voditelj projekta Krešimir Groš.

Fotogaleriju s konferencije možete pogledati ovdje.