Odjel za pedagogiju

PEDAGOGIJA U KONTEKSTU SUVREMENIH ODGOJNO-OBRAZOVNIH PROMJENA

ODRŽAN OKRUGLI STOL

Odjel za pedagogiju organizirao je 21.ožujka, u povodu obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru, okrugli stol na temu “Pedagogija u kontekstu suvremenih odgojno-obrazovnih promjena”.

Nakon pozdravne riječi izv. prof. dr. sc. Matilde Karamatić Brčić uvodno predavanje „Razvoj Odjela za pedagogiju na Sveučilištu u Zadru“ održao je prof. dr. sc. Igor Radeka.
Cilj okruglog stola je bio približiti poslove i zadaće rada pedagoga u okviru odgojno-obrazovne ustanove, pri čemu su primjere iz prakse iznijeli kolege pedagozi s predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske razine naše odgojno-obrazovne vertikale – Petar Sikirić, Eni Grbić, Jadranka Maletić i Antonija Zekić. Aktivnosti su moderirale izv. prof. dr. sc. Jasmina Vrkić Dimić i doc. dr. sc. Marija Buterin Mičić.

Riječ je o alumnijuma Odjela za pedagogiju, a čime se prikazao značaj i veza inicijalno stečenih kompetencija na razini studija i suvremene prakse rada pedagoga. Uz goste predavače i članove Odjela za pedagogiju, na aktivnosti su sudjelovali i studenti Odjela za pedagogiju.