Odjel za pedagogiju

Posjet studenata alternativnim školama

U sklopu terenske nastave iz kolegija Školska pedagogija 2 studenti druge godine preddiplomskog studija pedagogije posjetili su Montessori školu Barunice Dedee Vranyczany i Waldorfsku školu u Zagrebu tijekom 19. i 20. travnja 2018. pod vodstvom doc.dr.sc. Marije Buterin Mičić.

Tijekom posjeta studenti su promatrali neposredan odgojno-obrazovni rad i prostorno-materijalno okruženje. Studentima su također predstavljene ključne značajke Montessori i waldorfske pedagogije i način provedbe istih u svakodnevnoj školskoj praksi. Predstavljanja i izlaganja su bila popraćena produktivnim raspravama pri čemu su studenti iskazali osobiti interes za specifična pitanja alternativnih pedagoških koncepcija i škola.

Ovim putem zahvaljujemo ravnateljici Osnovne Montessori škole, Narcisi Buczynski, pedagoškoj ravnateljici i pomoćnici ravnatelja za poslove upravljanja Waldorfskom školom, Danijeli Žura i Ivani Vukelić Bonifačić te svim učiteljicama i učiteljima na višegodišnjoj otvorenosti za suradnju i trudu koji su uložili u organizaciju i realizaciju posjeta studenata pedagogije.

 

Fotogalerija