Odjel za pedagogiju

Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

Poštovani studenti/ce,

obavještavamo Vas da je provedba istraživanja EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja produžena do 30. svibnja 2016. te do tog roka možete pristupiti web upitniku i sudjelovati u istraživanju.

Zahvaljujemo svima Vama koji ste već ispunili upitnik i pozivamo Vas koji se još niste uključili u istraživanje da se odazovete ovom pozivu.

EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života na nacionalnoj i europskoj razini.  

EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i povjerljivo i web anketi možete pristupiti na jedan od načina:

  1. putem poveznice koji ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili

  2. putem poveznice koju ste dobiti na adresu elektronske pošte vašeg AAIEduHr identiteta koju možete provjeriti logirajući se na WebMail Vašeg visokog učilišta s AAIEduHr identitetom (koristite ga za pristup wireless mreži eduroam na fakultetu, Moodle odnosno Loomen sustavu, u knjižnicama fakulteta za pretraživanje literature, itd.)  ili

  3. putem autorizacije AAI@EduHr identitetom na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr.

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja: www.facebook.com/EUROSTUDENT6HR.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja su poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Rezultate istraživanja iz 2014. godine možete preuzeti na mrežnoj stranici: http://iro.hr/userdocs/File/EUROSTUDENT%20V_Nacionalno%20izvje%C5%A1%C4%87e%20istra%C5%BEivanja%20za%20Hrvatsku%20za%202014.%20godinu.pdf.

Pozivamo Vas da kroz sudjelovanje u istraživanju doprinesete daljnjem razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.

Istraživanje EUROSTUDENT VI u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

prof. dr. sc. Ivan Rimac

voditelj istraživanja EUROSTUDENT VI.