Odjel za pedagogiju

Interdisciplinarni znanstveno-stručni simpozij „InHealth“

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Rijeka, Sveučilišta u Rijeci, 03. lipnja 2016. godine organiziraju jednodnevni interdisciplinarni znanstveno-stručni simpozij „InHealth“

Ovo je prvi simpozij koji se organizira na Fakultetu zdravstvenih studija Rijeka i koji je baziran na znanstveno-istraživačkom radu studenata. Svrha projekta je razmjena stručnih i znanstvenih spoznaja između studenata biomedicinskih područja i srodnih, te onih naizgled nepovezanih, profesija koji svojim vještinama i znanjem mogu pridonijeti timu unutar biomedicinskog područja rada i znanosti.

Glavni element projekta je okupljanje studenata različitih područja i struka oko zajedničke teme u svrhu pronalaska rješenja i poboljšanja suradnje za dobrobit opće populacije.

Glavna tema simpozija je „ZDRAVLJE KROZ ISTRAŽIVANJA, EDUKACIJU I SPORT“. Tema je koncipirana tako da se u njoj mogu pronaći studenti biomedicinskog područja i srodnih disciplina; psiholozi, sociolozi, pedagozi, odgojno-obrazovne znanosti, socijalni radnici, radni terapeuti, rehabilitatori, logopedi, kineziolozi i sve struke koje doprinose boljitku i napretku sredstava u zdravstvu i općenito zdravlju.

Tijekom simpozija održat će se rasprava o važnosti sudjelovanja mladih u sportskim aktivnostima, posebno osoba s invaliditetom, kao uvertira u nadolazeće europske sveučilišne igre Zagreb -Rijeka – EUG2016.  koje su ujedno i prve Europske sveučilišne igre na kojima će se natjecati i studenti s invaliditetom a na kojima će kao sportaši i volonteri prisustvovati i naši studenti.

Detaljne informacije o simpoziju i preliminarni program možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Detaljne informacije o simpoziju In Health

Preliminarni program simpozija